Leilas blåbärspaj

Den här pajen kan man byta ut blåbären mot vad man har för frukt eller bär hemma.

Jag halverade receptet när jag bakade (hittade inte så mycket blåbär i skogen innan alla mygg kom…) och det gick bra.

Till 1 stor form behövs:

250 gram smör

1,5 dl råsocker

1,5 dl kokosflingor

2,5 dl vetemjöl

1,5 dl havregryn

1,5 liter blåbär

Skal av 2 citroner

1 dl socker

2 msk majsstärkelse

 

Sätt ugnen på 200 grader.

Tärna smöret i småbitar.

Nyp ihop det med råsockret, kokosflingorna och vetemjölet tills det blir en smulig deg.

Blanda försiktigt i havregrynen utan att de går sönder.

Blanda blåbär, citronskal, strösocker och majsstärkelse i en skål (jag använde potatismjöl).

Lägg bären i botten av en smord ungsfast form, strö över smuldegen och hyvla över lite smör.

Grädda pajen gyllene i mitten av ugnen cirka 25 minuter.

Servera med snabbrörd vaniljkräm.

 

Snabbrörd vaniljkräm

0,5 vaniljstång

3 ekologiska äggulor

0,5 dl socker

3 dl vispgrädde

 

Dela vaniljgstången och skrapa ut fröna (jag hade ingen vaniljstång hemma så jag tog 1 tsk vaniljsocker).

Vispa äggulor, socker och vaniljfrön ljust och krämigt.

Vispa grädden luftig och vänd ner i äggsmeten.

Annonser

Lämna gärna en kommentar!

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s