Svampsås

300 gram svamp

1 halv gul lök

100 gram smör

0,5 dl kalvfond

2 dl vatten

1 msk balsamvinäger

3 dl grädde

redning; mjöl+vatten

 

Smält smöret.

Fräs den skivade svampen och hackade löken i smöret.

Häll på vatten och koka upp.

Tillsätt grädde och balsamvinäger.

Koka upp och smaksätt med salt och peppar.

Red såsen till önskad konsistens.

Vi åt såsen med hjortfilé och rostade ugnsgrönsaker.

Annonser

Lämna gärna en kommentar!

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+ photo

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s