Rimbo bullar

Ca 20-25 st

 

25 gram jäst

2 dl kall mjölk

200 gram rumsvarmt smör

2 msk socker

2 tsk vaniljsocker

6 dl vetemjöl

 

Fyllning:

75 gram smör

2 msk socker

2 tsk vaniljsocker

 

Garnering:

1 dl florsocker

1 msk vatten

 

Uppvispat ägg till pensling

 

Smula jästen.

Tillsätt mjölk och rör tills jästen löser sig.

Klicka i smör, socker, vaniljsocker och mjöl.

Arbeta till en smidig deg.

Kavla ut degen ca 40 x40 cm på mjölat bord.

Skär ut ca 8 x 8 cm bitar.

Rör ihop fyllningen.

Lägg 1 klick fyllning på varje fyrkant.

Vik ihop till ett ”paket”.

Lägg i formar.

Låt jäsa i rumstemperatur ca 2 timmar.

Sätt ugnen på 250 grader.

Pensla bullarna med ägg och grädda ca 6-8 minuter.

När bullarna svalnat, blanda ihop florsocker och vatten och ringla över bullarna.

 

Annonser

Lämna gärna en kommentar!

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s