Mustig jordärtskockssoppa

Fick fina jordärtskockor av min farmor så jag lagade denna goda soppa.

 

200 gram jordärtskockor

1 gul lök

1 vitlöksklyfta

2 msk olja

8 dl vatten

1 dl vitt vin

2 hönsbuljong tärningar eller 1,5 Fond du chef kyckling

3 dl grädde

0,5 tsk salt

1,5 krm vitpeppar

 

Skala och skär jordärtskockorna i bitar.

Skala och hacka lök och vitlök.

Fräs allt i olja utan att det tar färg.

Häll på vatten och vin, tillsätt buljongen och låt koka till allt är mjukt, ca 15 minuter.

Mixa med stavmixer.

Tillsätt grädde och smaka av med salt och peppar.

Servera soppan med handskalade räkor och ett gott bröd.

Annonser

Lämna gärna en kommentar!

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+ photo

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s