Saffransbullar med mandelmassa

Ca 20-30 st

100 gram smör

5 dl mjölk

50 gram jäst

1.5 dl socker

0,5 tsk salt

0,5-1 gram saffran

2 dl russin

ca 15 dl mjöl

Fyllning

200 gram smör

1 dl socker

150 gram mandelmassa

1 msk vaniljsocker

1 ägg

pärlsocker

 

Smält smöret och tillsätt mjölken, värm till 37 grader.

Rör ner saffran.

Smula sönder jästen i en bunke och rör ut den med lite av degvätskan.

Tillsätt resten av degvätskan, russin, salt, socker och nästan allt mjöl.

Arbeta degen i maskin tills den släpper bunkens kanter, ca 5 minuter.

Låt jäsa 40 minuter under bakduk.

Rör ihop ingredienserna till fyllningen, enklast med elvisp.

Stjälp upp degen på mjölat bakbord och knåda degen smidig.

Dela degen i 2 delar och kavla ut varje del till en avlång kaka, ca 25×45 cm.

Bred ut hälften av fyllningen på varje kaka.

Rulla ihop från långsidan, ganska tätt.

Skär varje rulle i bitar och lägg dem i bullformar.

Låt jäsa ca 30 minuter.

Pensla med uppvispat ägg och strö över pärlsocker.

Grädda mitt i ugnen, 250 grader i ca 10 minuter.

Annonser

Lämna gärna en kommentar!

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+ photo

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s