Ca 20-30 st
100 gram smör
5 dl mjölk
50 gram jäst
1.5 dl socker
0,5 tsk salt
0,5-1 gram saffran
2 dl russin
ca 15 dl mjöl
Fyllning
200 gram smör
1 dl socker
150 gram mandelmassa
1 msk vaniljsocker
1 ägg
pärlsocker
Smält smöret och tillsätt mjölken, värm till 37 grader.
Rör ner saffran.
Smula sönder jästen i en bunke och rör ut den med lite av degvätskan.
Tillsätt resten av degvätskan, russin, salt, socker och nästan allt mjöl.
Arbeta degen i maskin tills den släpper bunkens kanter, ca 5 minuter.
Låt jäsa 40 minuter under bakduk.
Rör ihop ingredienserna till fyllningen, enklast med elvisp.
Stjälp upp degen på mjölat bakbord och knåda degen smidig.
Dela degen i 2 delar och kavla ut varje del till en avlång kaka, ca 25×45 cm.
Bred ut hälften av fyllningen på varje kaka.
Rulla ihop från långsidan, ganska tätt.
Skär varje rulle i bitar och lägg dem i bullformar.
Låt jäsa ca 30 minuter.
Pensla med uppvispat ägg och strö över pärlsocker.
Grädda mitt i ugnen, 250 grader i ca 10 minuter.