Silviakaka

Det blev en tisdagskaka i form av en silviakaka, en lyxigare sockerkaka med glasyr.

 

Kaka

2 ägg

2 dl socker

1 dl vatten

2 dl vetemjöl

2 tsk bakpulver

2 tsk vailjsocker

Glasyr

100 gram smör

1 dl socker

2 tsk vaniljsocker

1 äggula

riven kokos

Vispa ägg och socker pösigt.

Siliviakaka

Blanda ihop de torra ingredienserna och rör i äggsmeten.

Rör i vattnet.

Häll smeten i en bröad form med löstagbara kanter (bakplåtspapper i botten om man vill lägga upp kakan på ett annat fat).

Baka kakan i 175 grader i ca 30 minuter.

Till glasyren:  smält smöret, rör i sockret och sist i med äggulan.

Bre glasyren över kakan när båda svalnat lite.

Strö över riven kokos.

Annonser

Lämna gärna en kommentar!

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+ photo

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s