Fredagens lunch och middag

Fredagens lunch intogs på m/s Alfågeln med sushibutikens blandbox.

20120310-095840.jpg

Till middag blev det helstekt kyckling med rotsaker (potatis, morot, sötpotatis, lök och paprika kryddat med salt, peppar, timjan, olivolja, vatten och fond, och köpt marinerad hel kyckling), jag tog bara en före-ugnen-bild. Just före det var klart smulade jag över ett paket fetaost och lät det smälta lite.

20120310-100117.jpg

Till efterrätt: kokosrulltårta fylld med grädde och lemon curd, och den bilden blev så ful så den kan jag inte visa..

3 ägg

1,5 dl socker

2 dl vetemjöl

1,5 tsk bakpulver

1,5 dl kokos + lite att strö på bakplåtspappret

Fyllning:

2 dl grädde

1 dl lemon curd

Garnering:

mynta, hallon

;

Vispa ägg och socker vitt och pösigt

Blanda mjöl, bakpulver och kokos i en skål och rör ner det i äggsmeten.

Bred ut den i en bakplåtsklädd långpanna (30×40 cm)

Grädda i 250 grader 8-10 minuter. Prova med sticka!

Strö kokos och socker på ett bakplåtspapper, vänd upp kakan på pappret och dra av pappret som den gräddats på och låt den svalna något.

Vispa grädden och rör ner lemon curden,

Bred ut fyllningen på rulltårtan medan den är ljummen och rulla ihop.

Skär i bitar och garnera med mynta och hallon.

Annonser

Lämna gärna en kommentar!

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+ photo

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s