Blåbärsmuffins med glasyr

Hittade blåbär i mammas frys och passade på att baka några muffinsar!

12-20 st (beroende på om du använder stora eller små formar)

100 gram rumsvarmt smör

200 gram socker

2 ägg

2 dl creme fraiche

250 gram vetemjöl

1,5 tsk bakpulver

125 gram blåbär

Glasyr:

100 gram philadelphiaost

50 gram smör

2-3 dl florsocker

blåbär

;

Rör smör och socker mjukt.

Vispa i äggen ett i taget och tillsätt creme fraiche.

Blanda mjöl och bakpulver, sikta ner i smeten och blanda.

Rör försiktigt i blåbären och fördela smeten i muffinsformar.

Grädda i 175 grader ca 20 minuter och låt dem svalna.

Vispa ihop philadelphiaosten, smör och florsocker.

Smaksätt med saften från några blåbär.

Bred glasyren på muffinsarna och garnera med ett blåbär på toppen!

20120311-205504.jpg

Annonser

Lämna gärna en kommentar!

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+ photo

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s