Snabba baguetter

Recept från Per Morbergs kokbok

25 gram jäst

10-13 dl mjöl

2 tsk salt

6 dl ljummet vatten

;

Smula jästen i en bunke och tillsätt vatten, salt och mjöl.

Arbeta samman degen i 2-3 minuter tills den satt sig, den skall vara ganska lös och kladdig.

Låt degen jäsa under bakduk i 2 timmar.

Sätt ugnen på 250 grader.

Dela degen i två lika stora delar och forma dem till baguetter (knåda inte!).

Lägg dem på en plåt och låt dem jäsa ytterligare 10-15 minuter.

Ställ in plåten i ugnen och grädda baguetterna i 5 minuter.

Sänk sedan värmen till 150 grader (öppna ugnsluckan för att få ner värmen snabbt) och grädda ytterligare 15-20 minuter.

Låt baguetterna svalna på galler utan bakduk.

20120316-202643.jpg

Annonser

Lämna gärna en kommentar!

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+ photo

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s