Sötsur kyckling

Enda sen jag bodde i England har jag letat efter ett bra recept på sötsur kyckling. Det fanns en kinarestaurang där som hade en så jäkla god sötsur kyckling!!

Här är receptet på en god sötsur kyckling, men inte lika god som den på Red dragon!

Till höger den väldigt goda sötsrua kycklingen på Red dragon!

400 gram kycklingfilé

0,5 dl vetemjöl

1 stor paprika

1 gul lök

1 burk ananas i bitar, ca 440 gram

olja, salt, peppar

Såsen

1 dl vatten

1 hönsbuljongtärning

1 dl ananasjuice från burken

0,5 dl rödvinsvinäger

0,5 dl socker

0,5 dl tomatpuré

1 msk soja

1 msk maizena

;

Skär kycklingen i bitar, salta och peppra och vänd dem i vetemjöl (skaka av överflödigt mjöl).

Skär paprikan och löken i lite större bitar.

Hetta upp olja, stek kycklingbitarna och ta ur kycklingen och låt vila.

Hetta upp mer olja och stek paprikan och löken, utan att det tar färg.

Tillsätt ananasbitarna och kycklingen i stekpannan.

Till såsen: koka upp vatten och lös buljongtärningen.

Ta av från värmen och vispa i öviga ingredienser.

Hetta upp stekpannan och rör ner såsen.

Låt koka några minuter till såsen tjocknat.

Servera med ris!

20120326-201440.jpg

Annonser

2 thoughts on “Sötsur kyckling

Lämna gärna en kommentar!

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+ photo

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s