Daimkladdkaka

200 g smör

200 g mörk choklad

4 st ägg

1 1/2 dl strösocker

2 1/2 dl vetemjöl

en nypa salt

1 st dubbel Daim förpackning (56 g)

grädde:

2 1/2 dl vispgrädde

1 msk florsocker

1 st  Daim förpackning (28 g)

 

Sätt ugnen på 200 grader.

Smält smör och hackad choklad över vattenbad eller i mikron, rör om och låt svalna lite.
Vispa ägg och socker för hand och rör ner i chokladsmeten.
Rör ihop vetemjöl och salt, blanda ner i smeten. Rör om tills den är jämn.
Hacka Daim chokladen och rör ner i smeten.
Smörj en rund kakform och häll i smeten, grädda mitt i ugnen i 15-17 minuter.
Låt kakan svalan i formen och ställ den i frysen i ca 1 timme eller i kylen över natten.

Vispa grädden tillsammans med florsocker. Hacka Daim chokladen och rör ner hälften i grädden. Bred grädden över kakan och strö över resterande Daim.

20120506-215724.jpg

 

Annonser

Lämna gärna en kommentar!

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+ photo

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s