Key lime paj

Kexbotten
200 g digestivekex
100 g smör

Fyllning
1 burk kondenserad mjölk (400 g)
4 st ekologiska äggulor
5 st limefrukter, skal och saft

Till servering
Vispad grädde
1 st limefrukt

Gör så här

1. Sätt ugnen på 175 grader.

2. Krossa kexen till små smulor i en mixer.

3. Blanda dem med smält smör.

4. Tryck ut blandningen i botten och upp på kanterna i 4 mindre pajformar eller i en stor paj form (22cm i diameter).

5. Förgrädda pajskalen i mitten av ugnen i cirka 10 minuter.

6. Låt svalna.

7. Blanda kondenserad mjölk med äggulor, rivet limeskal och saft.

8. Låt smeten dra åt sig smak av limeskalen i minst 30–60 minuter.

9. Sila smeten genom en finmaskig sil och släng skalen.

10. Fyll pajskalen och grädda i mitten av ugnen i cirka 15 minuter (något längre om det är 1 stor paj).

11. Låt svalna och servera pajerna med vispad grädde och skivad limefrukt.

20120506-215318.jpg

 

Annonser

Lämna gärna en kommentar!

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+ photo

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s