Ostgifflar

50 gram jäst
50 gram smör
2 dl mjölk
2 dl vatten
0,5 tsk salt
8-10 dl vetemjöl

Fyllning:
2 dl riven  Ost

Garnering :
Uppvispat ägg
Sesamfrön

 ~~~

Smula ner jästen i en skål.

Smält smöret och häll i mjölken och vattnet i smöret.

Värm tills det är fingervarmt 37 grader.

Lös jästen med lite av vätskan och rör tills det har löst sig helt.

 Tillsätt resten av vätskan och  de övriga ingredienserna under omrörning ( gärna bakmaskin) .

Degen ska bli smidig och ta inte mer mjöl än vad som behövs, utan spara ev. lite till utbakningen.

Låt degen jäsa i cirka 1 timme, ta sedan ut degen på mjölat bakbord.

Arbeta degen smidig, tillsätt ev lite mjöl – men den ska inte bli för hård.

Dela degen i fyra delar och kavla ut dem till cirklar , så de ser ut som pizzabottnar.

Skär sedan diagonalt, så det bildas 8 trekanter på varje cirkel.

Fyll varje del med lite ost.

Sen rullar du ihop den, börja med den längsta delen och avsluta med den kortaste delen.

Pensla gifflarna med uppvispat ägg,

Strö över sesamfrön och låt dem jäsa ytterligare i cirka 30 minuter.

Grädda dem sedan  mitten på ugnen i 250 grader i cirka 8- 12 minuter, tills de fått fin färg.

Klara att serveras!20120601-160052.jpg

Även detta receot har jag hittat hos Jenny.

Annonser

One thought on “Ostgifflar

Lämna gärna en kommentar!

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+ photo

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s