Rarberparfait

Det blir mycket rabarber nu, men man måste ju passa på medan det finns. Och rabarber är ju så gott!

Jag lagade denna dessert i lördags på en knytkalas middag, den blev mycket uppskattad 🙂

~~~

ca 15 portioner

Rabarberkompott

500 gram rabarber

1 dl socker

2 msk vatten

2 tsk vaniljsocker

Parfait

4 dl grädde

5 äggulor

0,75 dl socker

2 dl minimaränger

Garnering

Minimaränger

Jordgubbar

~~~

Ansa pch skär rabarbern i cm-tjocka ­bitar.

Låt rabarber, 1 dl socker och vatten smälta ihop på medelvärme i en kastrull.

Rör om då och då och låt sjuda ca 10 min, tills rabarbern mjuknat.

Vispa sönder till en ganska lös kompott och tillsätt vanilj och eventuellt några droppar röd hushållsfärg.

Låt kallna.
Vispa grädden fluffig och fast i en bunke.

Vispa äggulor och 3/4 dl socker riktigt vitt och fluffigt i en annan bunke.
Mät upp 1 ½ dl av rabarberkompotten och ställ åt sidan.

Vänd ner resten av ­kompotten i grädden.

Vänd även ner äggsmeten försiktigt i grädd-blandningen och blanda ihop till en luftig smet.
Varva parfaitsmeten med minimaränger och lite av den sparade kompotten i små glas eller burkar.

Ställ i frysen ca 2 timmar.
Låt parfaiten tina 20–30 min i rumstemperatur före servering.

Klicka resten av kompotten över parfaiten och strö gärna på lite extra minimaränger och jordgubbar.

Rabarberparfait

Annonser

Lämna gärna en kommentar!

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+ photo

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s