Rabarbertosca

Toscakaka är nått jag verkligen gillar, den här gången lagade jag en rabarbertosca det blev gott. Det går även bra att använda äppel eller ingen frukt alls.

Det här receptet ger en långpanna men halvera receptet om ni vill göra en mindre. Använd då en form med löstagbara kanter.

~~~

Kakan

5 ägg

3 dl socker

150 g smör

4,5 dl vetemjöl

1,5 tsk bakpulver

2 tsk vaniljsocker

1,5 l rabarberbitar

 Tosca

200 g smör

2 dl socker

200 g mandelspån

0,5 dl vetemjöl

5 msk mjölk

~~~

Smält smöret och låt det svalna.
Vispa äggen och sockret.
Rör ned smöret.
Blanda samman vetemjölet, bakpulvret och vaniljsocker.
Sikta ned blandningen i smeten.
Rör om smeten så att allt nätt och jämnt blandas men ändå så väl att du har en jämn smet.
Bred ut smeten i en långpanna klädd med bakplåtspapper.
Strö rabarberbitarna över.
Grädda kakan i 200 grader på lägsta falsen i 20 minuter.

Koka toscan under tiden.
Smält smöret i en kastrull, blanda i sockret, mandelspånen, vetemjölet och mjölken.
Koka upp toscan.
Bred ut blandningen på den varma kakan.
Grädda den cirka 10 min. till på nästöversta falsen.
Låt kakan svalna en aning, innan den skärs i bitar.

Annonser

Lämna gärna en kommentar!

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+ photo

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s