Supergoda revbensspjäll

Supergoda revensspjäll! Såsen var underbar 🙂 Vi åt revensspjällen tillsammans med coleslaw och majskolvar.

Nästa gång skall jag prova laga receptet med kyckling, tror det kan bli hur gott som helst.

~~~

2 rödlökar
1 vitlöksklyfta
4 1/2 cm ingefära
1 msk olivolja
1 dl mörkt muscovadosocker
2 msk tomatpuré
1 dl färskpressad apelsinjuice
2 msk sherry eller rödvinsvinäger
1 msk dijonsenap
1 msk worcestersås
400 ml passerade tomater

ca 2 kg tunna revbensspjäll

 

Skala och finhacka rödlök, vitlök och ingefära.

Fräs rödlöken glansig i olja i en stekpanna.

Rör ner sockret.

Karamellisera löken ca 5 minuter.

Rör ner tomatpurén och fräs ytterligare ett par minuter.

Tillsätt vitlök, ingefära, apelsinjuice, vinäger, senap, worcestersås och passerade tomater.

Låt småkoka 30 minuter.

Rör ibland.

Ta från värmen och mixa såsen slät med stavmixer.

Sätt ugnen på 200°C.

Lägg revbensspjällen i en långpanna med köttsidan uppåt och salta.

 Täck köttet med barbecuesås och häll över ca 2 dl vatten.

Täck formen väl med aluminiumfolie.

Ugnsstek i 1 1/2 timme.

 Ta bort folien och låt stå i ytterligare ca 30 minuter, passa så de inte blir brända.

Receptet har jag hittat hos matplatsen.

Annonser

Lämna gärna en kommentar!

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+ photo

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s