Tigerkaka

Recept från ”Sju sorters kakor”

~~~

200 gram smör

2,5 dl socker

3 ägg

4 dl vetemjöl

1 tsk bakpulver

1 dl grädder eller mjölk

Smaktillsats:

2 msk kakao

1 msk vaniljsocker och/eller rivet skal av 1 citron

~~~

Sätt ugnen på 175 grader.

Smörj och bröa en avlång form eller en rund hålform.

Rör smör och socker poröst.

Blanda ner ett ägg i tager under omrörning.

Tillsätt mjölet, blandat med bakpulvret, och vätskan.

Lägg ungefär 1/3 av smeten i en skål och blanda ner kakaon.

Smaksätt resten av smeten med vaniljsocker och/eller med rivet citronskal.

Häll hälften av av den ljusa smeten i formen, sedan den mörka smeten och resten av den ljusa.

Dra med gaffel genom smeten så att den färdiga kakan får ett marmorerat utseende.

Grädda i nedre delen av ugnen ca 1 timme.

20120630-110526.jpg

Annonser

Lämna gärna en kommentar!

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+ photo

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s