Chokladbiskvier

Till sambons födelsedag bakade jag chokladbiskvier, de blev så goda och mycket uppskattade! Alla tog slut i ett nafs..

Lite meckigt att göra men är värda besväret.

~~~

Bottnar

275 gram mandelmassa

1 äggvita

Fyllning

50 gram mörk choklad

125 gram rumstempererat smör

1,5 dl florsocker

2 tsk vaniljsocker

1 äggula

Topping

150 gram mörk choklad

~~~

Sätt ugnen på 150 grader.

Riv mandelmassan på rivjärn och blanda ner äggvitan.

Rör ordentligt till en smidig smet.

Spritsa ut eller forma runda bottnar på ett bakplåtspapper.

In i ugnen ca 12-15 minuter, tills de fått lite färg.

Låt svalna och lägg dem sedan upp och ner på galler och låt kallna.

Smält chokladen till fyllningen över vattenbad och låt den svalna lite.

Vispa smör, florsocker, vaniljsocker och äggula fluffigt.

Rör ner chokladen i smörkrämen.

Bred smörkrämen toppigt på biskvibottnarna (på den platta sidan).

Låt dem kallna i kylskåp 30 minuter.

Smält chokladen till toppingen i vattenbad.

Doppa biskvierna i chokladen.

Låt chokladbiskvierna stelna i kylskåp.

Chokladbiskvier, inte så snygga men jätte goda!

Chokladbiskvier, inte så snygga men jätte goda!

Serverade även en äppelkaka med vaniljsås.

Serverade även en äppelkaka med vaniljsås.

Annonser

Lämna gärna en kommentar!

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+ photo

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s