Death by chocolate

Rysligt god chokladkaka!

Jag lagade den mitt i veckan så jag hoppade över glasyren, den var god då också men jag gissar att med glasyren är den underbar. Vid nästa kalas ska jag testa kakan med glasyr.

Receptet hittade jag i söta saker.

~~~

150 gram smör

200 gram mörk choklad

2,5 dl socker

4 ägg

1 dl vetemjöl

1 tsk bikarbonat

0,5 dl kakao

1 tsk vaniljsocker

1 dl crème fraiche

Glasyr:

100 gram choklad

1 dl vispgrädde

~~~

Smält smöret.

Bryt chokladen i småbitar, lägg dem i det smälta smöret och rör tills de ha smält och löst sig helt.

Vispa socker och ägg lätt.

Rör ner chokladblandningen och de övriga ingredienserna.

Häll smeten i en stor smord sockerkaksform.

Ställ in den i nedre delen av ugnen, 175 grader i ca 40 minuter.

Kakan skall bli saftig och inte alltför torr inuti.

Låt den svalna och stjälp sedan försiktigt upp den på ett fat.

Hacka chokladen till glasyren och lägg bitarna i en skål.

Värm grädden i en kastrull tills den kokar och häl sedan den över chokladen.

Rör ordentligt tills chokladen har löst sig och smeten är jämn.

Låt glasyren svalna lite och häll den sedan över kakan.

Dekorera med jordgubbar och grädde.

Annonser

Lämna gärna en kommentar!

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+ photo

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s