Pizza med svamp och auraost

I fredags lagade jag den godaste pizzan jag ever!

Botten, tomatsåsen, fyllning, allt passade så bra ihop. Speciellt med aioli, pizzasallad och ett glas rött!

Receptet blir 2 stora pizzor.

~~~

Pizzadeg

50 gram jäst

3 dl vatten, 37 grader

1 tsk salt

1 tsk socker

1 msk olivolja

5 dl vetemjöl special

3 dl durumvetemjöl

Fyllning

1 msk tomatpure

2 dl passerade tomater

1 tsk pizzakrydda

0,5 + 1,5 tsk salt

500 gram svamp

2 msk olivolja

200 gram auraost

100 gram riven ost

nymalen svartpeppar

~~~

Lös upp jästen i vattnet.

Tillsätt salt, socker, olja och allt vetemjöl.

Arbeta in det mesta av durumvetemjöl , spara lite till utbakning.

Arbeta degen tills den är slät och smidig, 5-10 minuter.

Jäs under duk ca 40 minuter.

Sätt ugnen på 250 grader.

Fräs tomatpure i lite olja och häll på tomaterna.

Smaksätt med pizzakrydda och 0,5 tsk salt.

Koka ihop ca 5 minuter.

Skiva svampen, stek i olja och tillsätt 1,5 tsk salt.

Ta upp degen på mjölad bänk och dela degen i 2 delar.

Kavla ut tunt på bakplåtsklädda plåtar.

Fördela tomatsås, auraost, svamp och riven ost på pizzorna.

Grädda i två omgångar i nedre delen av ugnen i ca 15 minuter.

Dra några varv med pepparkvarnen på pizzan.

~~~

Vilken är din favorit pizza?

Annonser

Lämna gärna en kommentar!

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+ photo

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s