Morotskaka

3 ägg
2 dl socker
2 dl vetemjöl
0,5 tsk soda
1 tsk kanel
1 tsk vaniljsocker
1 tsk bakpulver
1 dl matolja
3 dl finriven morot

Glasyr
60 gram rumsvarmt smör
100 gram Philadelphia ost
4 dl florsocker
2 tak vaniljsocker

Gör så här:
Sätt ugnen på 175 grader
Skala och finriv moroten
Vispa ägg och socker fluffigt
Blanda ihop de torra ingredienserna och blanda i äggsmeten
Ha i oljan och moroten och blanda försiktigt ihop till en jämn smet
Smörj och bröa en form och häll i smeten
Grädda i 30-45 minuter
Glasyren: vispa ihop alla ingredienser
Bred glasyren på den kalla kakan
Låt stelna

20121126-214522.jpg

Annonser

Lämna gärna en kommentar!

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+ photo

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s