Gravad lax

Gravad lax är ett måste på julbordet och det är faktiskt inte så svårt att göra själv!

Här är ett recept som vi brukar göra.

~~~

1 kg lax (benfri men med skinnet kvar)

0,5 dl salt

0,5 dl socker

1 msk pepparmix

1,5 msk rosepeppar (krossa grovt i handen)

En knippe dill

Gör så här:

Lägg in laxen i en stor, tät plastpåse och fördela kryddorna och dillen över.

Sug ur luften ur påsen och förslut den.

Låt påsen ligga framme några timmar så smälter kryddorna fortare.

Därefter in med laxen i kylskåpet 2-3 dygn, sväng påsen några gånger.

Gravad lax

Gravad lax

Annonser

Lämna gärna en kommentar!

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+ photo

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s