Cheescake med ädelost och pepparkaksbotten

Den här kakan passar bra till glöggen. Jätte gott om man gillar ädelost.
Jag lagade en 1/4 dels sats och det räckte till 3 små formar.

75 gram smör
150 gram
300 gram ädelost
2 dl crème fraîche
till servering
1 dl rostade pumpakärnor
0,5 tsk kanel

Smält smöret, mixa pepparkakorna i en matberedare och blanda ner smöret.
Fördela i en bakplåtsklädd form med avtagbara kanter.
Mixa ost och crème fraîche i en matberedare.
Fördela på pepparkaksbotten.
Ställ i kyl minst två timmar för att stelna.
Till serveringen: blanda pumpakärnor och kanel och strö över kakan vid servering.

Annonser

Lämna gärna en kommentar!

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+ photo

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s