Sandkaka

Till gårdagens kalas behövdes glutenfritt fikabröd och det brukar oftast bli drömtårta. Men så såg jag att sandkaka innehåller bara potatismjöl och den är ju så god. Problemet var att det inte går att använda ströbröd till att bröa formen, jag tog potatismjöl och jag kan säga att det inte fungerade så jätte bra.. Kakan fastnade och den blev inte så snygg. Men god som tur var!
Här koller receptet:

200 gram smör

200 gram socker

200 gram potatismjöl

2 tsk bakpulver

3 ägg

1 msk konjak (jag hade whisky)

Gör så här:

Sätt ugnen på 175 grader

Vispa smör och socker poröst

Ha i ett ägg i taget

Blanda ihop potatismjöl och bakpulver och ha i smeten

Sist i med konjaken.

Grädda i nedre delen av ugnen ca 1 timme

Annonser

Lämna gärna en kommentar!

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+ photo

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s