Chokladmousse med glöggsirap och pepparkaka

Denna dessert åt vi på Finlands självständighets dag, glömde skriva ner det då. Desserten passar perfekt nu i juletider. Jag lagade en mörk chokladmousse, men den blev väldigt kraftig så smaken av glöggsirapen och pepparkakan försvann. Så jag rekommenderar att göra den på mjölkchoklad.

Jag lagade alltså en chokladmousse enligt detta recept och till det hade vi glöggsirap och pepparkakor.

Chokladmousse

100 gram mörk choklad
2 äggulor
1 msk kallt kaffe
2 dl grädde
~~~
Smält chokladen i vattenbad.
Blanda i äggulorna och kaffet i den smälta chokladen.
Vispa grädden, ganska lös.
Blanda först i hälften av grädden i chokladen, rör resan ner resten av grädden.
Lägg upp i fina skålar och ställ kallt nån timme.

Glöggsirap
1 dl socker
3 dl glögg
1 liten kanelstång
0,5 vaniljstång

2 Pepparkakor

~~~

Karamellisera sockret tills de får lite färg i en tjockbottnad kastrull.

Häll på glöggen, kanelstången och vaniljstången.

Låt koka ihop ca 20 minuter, tills endast hälften av vätskan är kvar.

Låt svalna.

Vid servering: Häll på lite glöggsirap på moussen och toppa med smulade pepparkakor.

20121207-085153.jpg

Vi serverade moussen i glögglas jag fyndat på loppis.

Annonser

Lämna gärna en kommentar!

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+ photo

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s