Jästbröd

Ett gott bröd som vi alltid hade i frysen när jag var liten och som mina föräldrar fortfarande alltid har hemma : jästbröd!
Så gott nygräddat med bara smör på eller en skiva julskinka och senap nu i juletid! Mums!

~~~
Du behöver:
1 liter ljummet vatten
50 gram jäst
1 msk salt
Ca 1 kg jästbrödsvetemjöl

Gör så här:

Smula jästen i en bunke och häll på det ljumna vattnet.

Rör ur jästen i vätskan och ha i saltet.

Arbeta in mjölet i degen, använd gärna en maskin.

Degen ska vara lös men ändå släppa lite i kanterna, arbeta i maskin ca 5 minuter.

Låt degen jäsa ca 1 timme.

Knåda degen, dela i mindre bitar och kavla ut till runda kakor (mormor har hål i sina medan farmor har hela kakor, båda smakar lika bra!)

Nagga kakorna och låt jäsa ca 30 minuter.

Baka i ugnen på 250 grader ca 10 minuter, tills de fått fin färg.

Före gräddningen, om man vill kan man även göra ett hål i mitten.

Före gräddningen.

Färdigt!

Färdigt!

Annonser

Lämna gärna en kommentar!

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+ photo

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s