Gäddfärsbiffar

Jätte goda gäddfärsbiffar blev det till middag härom dagen. Enkelt och gott! Vi åt biffarna med potatismos och en kall sås gjord på gräddfil, majonäs, kapris, saltgurka, citronsaft, salt och citronpeppar.
Receptet kommer från Michael Björklunds bok ”min nordiska mat”.

Du behöver:

600 gram gäddfilé
4 dl grädde
1 ägg
ströbröd
smör till stekning
1 msk salt
nymalen vitpeppar

Gör så här:
Mal gäddfilen fint i matberedare eller i köttkvarn. Tillsätt salt och peppar.
Häll i grädden lite i sänder medan du mixar färsen.
Blanda i ägget.
Forma färsen till biffar, vänd dem i ströbröd och stek dem i rikligt med smör i stekpanna tills de fått en fin färg och ännu är saftiga inuti.
Servera biffarna gäddfärsbiffarna med valfri sås och potatismos.

20121227-225303.jpg

Annonser

Lämna gärna en kommentar!

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+ photo

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s