Indisk kycklingsoppa

Gårdagens middag blev denna goda soppa. Receptet är från systrarna Eisenmans ”soppor, bröd & röror”.
Till soppan hade vi ett gott brytbröd med sesamfrön. Recept på det kommer snart.

Soppor, bröd & röror.

4 portioner:

2 kycklingfiléer

1 gul lök

2 vitlöksklyftor

2-3 potatisar

2 morötter

ca 100 gram blomkål

2 tsk riven ingefära

ca 2 msk olja

0,5 tsk cayennepeppar

1 tsk gurkmeja

1 tsk malen spiskummin

1 tsk stött kardemumma

1 tsk kanel

1 liter hönsbuljong

2 dl grädde

150 gram spenat, färsk eller fryst och tinad

1 dl russin

0,5 dl kokosflingor

0,5-1 dl mandelflarn (valfritt)

salt och peppar

;

Gör så här:

Skär kycklingen i bitar.

Skala och hacka löken och vitlöken.

Skala potatisen och morötterna och skär dem i bitar,

Skär även blomkålen i bitar.

Fräs lök, vitlök och ingefära i olja i några minuter i en kastrull.

Tillsätt kryddorna och rör om.

Lägg ner kycklingen och stek den i ca 10 minuter.

Tillsätt sedan grönsakerna och fräs alltsammans i någon minut.

Häll i buljongen och låt soppan småkoka i ca 15 minuter eller tills potatisen är mjuk.

Rör sedan i grädde och spenat och koka upp-

Tillsätt russin, kokos och mandel.

Salt och peppra efter smak.

20130108-135509.jpg

Annonser

Lämna gärna en kommentar!

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+ photo

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s