Mustig köttgryta

Med frysen full av viltkött blir det ofta olika köttgrytor till middag. Idag provade jag en ny variant med tomat, vin, bacon och lite annat gott! Grytan ska koka riktigt länge så köttet blir riktigt mört. Vi åt grytan med ris och viltgelé, blir säkert gott med kokt potatis eller potatismos också.

Du behöver:

400-500 gram älgkött

1 paket bacon

1 gul lök

1 vitlöksklyfta

400 gram krossade tomater

2,5 msk tomatpuré

2,5 dl rött vin

2 dl vatten

1 msk kalvfond

1 grönsaksbuljong

1 msk soja

1 lagerblad

1 tsk timjan

2 morötter

5 färska champinjoner eller en liten burk konserverade

Gör så här:

Putsa köttet och skär det i lagom stora grytbitar.

Skala och hacka lök och vitlök.

Bryn köttet i omgångar och lägg i en burk.

Skör baconet i mindre bitar och stek det knaprigt.

Ha i löken och vitlök och stek med en stund.

Häll på tomatkross, tomatpuré, rött vin, vatten, fond, buljong, soja och lagerblad.

Låt småputtra ca 2 timmar.

Skala moroten, skär i slantar och ha i grytan.

Skiva svampen och ha i grytan.

Låt småputtra 30-60 minuter.

Smaka av med salt och peppar.

Redo att serveras!!

20130115-101141.jpg

Annonser

Lämna gärna en kommentar!

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+ photo

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s