Choklad och banankaka

Om du har fått några leopardbananer, släng dom inte utan laga en god banankaka istället.
Varning för mycket disk (om man som vi inte har någon diskmaskin).
Du behöver :

75 gram smör
1,5 dl socker
1 tsk vaniljsocker
2 msk kallt kaffe
3 mogna bananer
2,5 dl vetemjöl
1 tsk soda
140 gram mörk choklad

Smält smöret och låt det svalna lite.
Blanda ihop socker, vaniljsocker och kaffe.
Häll över smöret och ha i en äggula i taget (spara äggvitan).
Krossa chokladen i små bitar (jag hackade den med kniv så det blev ganska smått).
Rör ihop mjöl, soda och choklad och ha i smeten.
Vispa äggvitorna till hårt skum och vänd försiktigt ner i smeten.
Häll smeten i en smord form med löstagbara kanter.
Grädda kakan i 225 grader ca 30-40 minuter.

20130126-195651.jpg
Jag avnjöt kakan med en kopp te framför ”hypnositören”, som förövrigt inte var så bra. Boken är mycket mycket bättre!

Annonser

Lämna gärna en kommentar!

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+ photo

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s