Tekakor

Idag gjorde vi tekakor till mellis, riktigt goda blev de.

100 gram smör
5 dl mjölk
50 gram jäst
2 msk sirap
1 tsk salt
Ca 10 dl vetemjöl

Gör så här:
Smält smöret.
Häll på mjölken och värm fingervarmt.
Smula jästen i en bunke och lös upp den med vätskan.
Blanda i sirap, salt och vetemjölet.
Arbeta degen 5 minuter.
Låt jäsa 15 minuter.
Dela degen i 16 delar.
Rulla till små bollar och platta till dem.
Lägg på plåt och nagga bröden, jäs ytterligare 10 minuter.
Värm ugnen till 225 grader.
Platta till bröden och in i ugnen ca 6 minuter eller tills de fått fin färg.
Ät tekakorna varma med smör och ost.

20130214-155238.jpg

Annonser

Lämna gärna en kommentar!

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+ photo

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s