Lördagsmiddag

Lördagens finmiddag blev älgstek (som jag lagade i ugn i torsdags och sen legat i marinad i 2 dygn), potatisgratäng och rödvinsås. Smarrigt värre!!!

Du behöver:

1 kg älgstek

salt,peppar

Marinad:

1,5 dl soja

0,5 dl vitvinsvinäger

2 msk honung

3 pressade vitlöksklyftor

0,5 msk pepparmix

0,5 msk timjan

Gör så här:

Sätt ugnen på 125 grader.

Gnid in köttet med salt och peppar.

In i ugnen, stek tills köttet är klart (60 grader-rosa, 70 grader-genomstekt).

Låt köttet vila ca 10 minuter.

Blanda samtliga ingredienser till marinaden.

Lägg köttet i dubbla påsar och häll på marinaden, pressa ut all luft ur påsen.

Lägg påsen med köttet i kylen och vänd lite nu och då.

Köttet är klart efter 2 dygn.

Vid servering, skiva köttet i tunna skivor.

Servera med Rödvinsås:

2 msk socker

3 dl rött vin

2 dl vatten

4 msk balsamvinäger

4 msk kalvfond

maizena redning

1 msk smör

Gör så här:

Karamelisera sockret.

Blanda i resten av ingredienserna , koka upp och låt koka ca 10 minuter.

Red med maizena till önskad konsistens.

Runda av såsen med en klick smör.

 

Receptet har jag hittat hos matplatsen, har haft receptet länge i min receptpärm och nu blev det äntligen att tillaga. Absolut inte sista gången, det var väldigt väldigt gott!!

Annonser

Lämna gärna en kommentar!

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+ photo

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s