Den late bagarens bröd

Till mellis idag bakade vi dessa enkla bröd:

0,5 paket jäst

6 dl ljummet vatten

0,5 msk salt

1 msk honung

1 msk olivolja

9-12 dl vetemjöl

Gör så här:

Smula jästen i en degbunke och häll lite av degvätskan över jästen och rör tills den löst sig.

Häll i resten av vätskan och tillsätt salt, honung och olja.

Tillsätt mjölet och arbeta snabbt ihop till en ganska lös deg. Knåda inte!

Strö över mjöl och låt jäsa övertäckt ca 1 timme.

Sätt ugnen på 225 grader.

Stjälp försiktigt upp degen på väl mjölad yta.

Strö ytterligare ca 0,5 d mjöl över degen så den inte blir för kletig.

Degen ska inte knådas, då blir bröden platta.

Klappa varsamt ut degen med mjölade händer och dela i 5 längder med en degskrapa.

Dela sedan varje degbit i 3 delar och lägg på plåt med bakplåtspapper.

Grädda mitt i ugnen ca 17 minuter eller tills brödet är genomgräddat.

20130227-202719.jpg
Härligt ojämna 🙂

20130227-202757.jpg
Jätte goda varma med smör och ost

Annonser

One thought on “Den late bagarens bröd

  1. Pingback: Fisk- och skaldjurssoppa | madeleines recept

Lämna gärna en kommentar!

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+ photo

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s