Ambrosiakaka

En kaka som jag ofta bakade när jag var liten.

Ambrosiakaka
175 gram smör
2,5 dl socker
4 ägg
3,75 dl mjöl
2 tsk bakpulver
Saft och skal av en apelsin eller citron
Glasyr
2 dl florsocker
2 msk apelsin- eller citronsaft

Vispa smör och socker poröst.
Ha i ett ägg i taget och vispa en stund.
Blanda mjöl och bakpulver och ha i äggsmeten.
Häll smeten i en smord 2-liters form och grädda i ca 45 minuter i 175 grader.
Låt kakan svalna.
Blanda florsocker och saft, ringla över kakan.

20130304-230737.jpg

Annonser

Lämna gärna en kommentar!

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+ photo

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s