Fläskfilégryta

Super god gryta som passar bra till helgen!

700 gram fläskfilé
1 lök
1 vitlöksklyfta
1 paprika
Ca 8 färska champinjoner
2 dl crème fraîche
2,5 dl grädde
2 tsk dijonsenap
1 msk tomatpure
1 msk kalvfond
Salt och peppar

Skär fläskfilén i skivor, salta och peppra och stek i smör tills de är genomstekta. Lägg i en gryta.
Hacka lök, vitlök och paprika och fräs i stekpanna en stund. Lägg i grytan.
Skiva champinjonerna och stek dom i smör. Lägg i grytan.
Häll på grädde, crème fraîche, dijon, tomatpure och kalvfond.
Låt koka upp och puttra ca 10 minuter.
Smaka av med salt och peppar.
Servera med klyftpotatis och en smarrigt sallad.

20130316-103344.jpg
Blev inte mycket till sallad för oss….

Annonser

Lämna gärna en kommentar!

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+ photo

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s