Påskpaj med persika

Botten
1,5 dl socker
100 gram smör
1 ägg
3 dl vetemjöl
Fyllning
1 burk persikohalvor
1 dl grädde
1 citron
1 burk kvarg, 250 gram
2 msk potatismjöl
1,5 dl socker
1 tak vaniljsocker
1 äggula
1 äggvita

Vispa smör och socker poröst.
Tillsätt ägg och mjöl, rör till en jämn deg.
Tryck ner degen tunt i en form med löstagbara kanter.
Skiva persikorna och fördela på botten.
Vispa grädden.
Blanda kvarg, potatismjöl, socker, vaniljsocker, saften och skalet av citronen och äggula.
Vispa äggvitan till ett hårt skum.
Tillsätt försiktigt först grädden och sedan äggvitan i kvargblandningen.
Häll blandningen ovanpå persikorna i formen.
Grädda i nedre delen av ugnen i 175 grader ca 1 timme.

Annonser

Lämna gärna en kommentar!

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+ photo

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s