Knäckig rabarberpaj

Äntligen är rabarbern här!! Jag har samlat på mig massor med rabarberrecept som skall provas under våren och sommaren.
Först ut är knäckig rabarberpaj som ska serveras ljummen med vaniljglass! Mums säger jag bara!

20130522-083718.jpg
Farmors rabarber hade redan hunnit bli riktigt stor!

Till en pajform behöver du:

500 g rabarber

2 dl havregryn

2 dl socker

1 4/5 dl vetemjöl

1/2 tsk bakpulver

1 krm vaniljsocker

125 g smör

1/2 dl vispgrädde

1/2 dl ljus sirap

Gör så här:

Sätt ugnen på 150°C.

Blanda alla torra ingredienser i en bunke.

Smält smöret i en kastrull tillsammans med grädde och sirap. Blanda ner de torra ingredienserna.

Ansa och skär rabarbern i ca 4 cm stora bitar. Lägg dem i en smord ugnssäker form och strö över lite socker. Bred på smeten.

Grädda pajen mitt i ugnen 40–50 minuter, tills den fått fin färg.

Servera gärna ljummen med vaniljglass.

20130522-155423.jpg

Annonser

Lämna gärna en kommentar!

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+ photo

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s