Citronkaka

Recept från allt om mat.

175 gram smör
3 dl socker
2 ägg
1 citron, rivet skal
3 msk pressad citron
2 dl vetemjöl
Garnering:florsocker

Sätt ugnen på 175 grader.
Smält smöret och låt det svalna.
Blanda ner socker, ägg, citronskal och saft. Tillsätt till sist mjölet.
Häll smeten i en smord och bröad form med löstagbar kant, ca 24 cm i diameter.
Grädda kakan i nedre delen av ugnen ca 30 minuter. Den skall vara lite kladdig i mitten.
Låt kakan kallna och servera kakan med lättvispad grädde.

20130609-123855.jpg

Annonser

Lämna gärna en kommentar!

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+ photo

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s