Rimbobullar

På Ålands självstyrelsedag 9 juni, bakade vi rimbobullar (inspiration från matplatsen). Har lagat dom flera gånger förut och dom är såå mumsiga!

Ca 20-25 st

25 gram jäst

2 dl kall mjölk

200 gram rumsvarmt smör

2 msk socker

2 tsk vaniljsocker

6 dl vetemjöl

Fyllning:

75 gram smör

2 msk socker

2 tsk vaniljsocker
Garnering:

1 dl florsocker

1 msk vatten

Uppvispat ägg till pensling

Smula jästen.

Tillsätt mjölk och rör tills jästen löser sig.

Klicka i smör, socker, vaniljsocker och mjöl.

Arbeta till en smidig deg.

Kavla ut degen ca 40 x40 cm på mjölat bord.

Skär ut ca 8 x 8 cm bitar.

Rör ihop fyllningen.

Lägg 1 klick fyllning på varje fyrkant.

Vik ihop till ett ”paket”.

Lägg i formar.

Låt jäsa i rumstemperatur ca 2 timmar.

Sätt ugnen på 250 grader.

Pensla bullarna med ägg och grädda ca 6-8 minuter.

När bullarna svalnat, blanda ihop florsocker och vatten och ringla över bullarna.

20130614-221143.jpg

20130614-221158.jpg

Annonser

Lämna gärna en kommentar!

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+ photo

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s