Pinocchiotårta

Bjöd på tårta på jobbet häromdan det blev en gammal favvis: pinocciotårta. Kakan fyllde jag med 3 dl vispgrädde och 300 gram frysta blåbär och hallon. Tårtan blev supergod!

100 gram rumsvarmt smör
1,5 dl socker
5 äggulor
0,5 dl mjölk
2 dl vetemjöl
2 tsk bakpulver
Maräng
5 äggvitor
2,5 dl socker
1 dl mandelspån

Sätt ugnen på 150 grader.
Vispa smör och socker poröst.
Ha i en äggula i taget.
Häll i mjölken under omrörning.
Blanda mjöl och bakpulver och rör ner i smeten.
Fördela smeten på en bakplåtsklädd ugnaplåt.
Vispa äggvitorna med hälften av sockret till ett hårt, fast skum. Häll i resten av sockret och vispa lite till.
Fördela smeten på plåten och strö över mandelspånet.
Baka i nedre delen av ugn ca 40 minuter.
Låt svalna.
Skär kakan på mitt itu, bred ena halvan med bär och grädde. Lägg på andra halvan av tårtan och servera!!

Annonser

Lämna gärna en kommentar!

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+ photo

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s