Rabarberkräm

Kräm är ju en sak man måste göra med rabarber på sommaren. Mums!
Frys gärna in rabarber nu så kan man laga rabarberkräm även på vintern.

Du behöver:
500 gram rabarber
Vatten
1-2 dl socker, beroende på hur söt man vill ha den

3 msk potatismjöl
1,5 dl vatten

Skölj och skiva rabarbern i bitar. Lägg rabarbern i en kastrull och häll på vatten lite mindre än att det täcker.
Låt koka upp och småkoka tills rabarbern är mjuk. Dra av från plattan.
Häll på socker och smaka av.
Rör ihop potatismjöl och vatten, häll i krämen i en tunn stråle och rör hela tiden.
Sätt kastrullen på plattan igen och invänta en kokbubbla då är krämen färdig!
Häll upp krämen i en skål och sockra. Servera krämen med mjölk, grädde eller glass!

20130624-094902.jpg

20130624-094941.jpg
Vi åt krämen till efterrätt tillsammans med vaniljglass

Annonser

Lämna gärna en kommentar!

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+ photo

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s