Grekisk pytt i panna

Enkel rätt som sköter sig självt i ugnen. Jag marinerade kycklingen före jag gick till jobbet på morgonen.

1 liten påse klyftpotatis
1 röd paprika
1 gul lök
10 körsbärstomater
0,5 fetaostblock

250 gram kyckling

Marinad:
0,75 dl olja
1 msk soja
1 vitlöksklyfta
0,5 tsk ingefära
0,5 tsk sambal oelek
Salt och peppar

Sås:
2 dl gräddfil
3 msk majonäs
1 vitlöksklyfta
1 tsk italiensk örtkrydda
Salt och peppar.

Skär kycklingen i bitar.
Blanda ingredienserna till marinaden, lägg i kycklingen och låt marinera minst 6 timmar.
Blanda även ihop såsen ett tag före middag (jag hade hemlagad aioli i kylen som jag tog istället för majonäs+vitlök).

Skär lök, paprika och tomater i bitar.
Lägg potatisen i en ugnsform, lägg på kycklingen och grönsakerna.
In i ugnen 220 grader ca 30 minuter.
Ta ut formen och smula över fetaost, in i ugnen ytterligare 10 minuter.
Servera med såsen.

20130703-083239.jpg
Före ugnen

20130703-083317.jpg
Riktigt gott blev det!

Annonser

3 thoughts on “Grekisk pytt i panna

Lämna gärna en kommentar!

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+ photo

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s