Enklaste frukostbullen

4 dl vatten
2 tsk jäst
1,5 tsk salt
1 msk honung
8 dl rågsikt

På kvällen:
Lös upp jästen i vattnet. Häll i salt och honung. Rör ner mjölet, du behöver bara röra tills allt blandats ihop ordentligt. Täck bunken med plast eller lock och ställ bunken i kylen över natten.

På morgonen:
Skrapa ut degen på ett ordentligt mjölat bakbord.
Dra ut degen till en lång rektangel, ca 10 cm i bredd och ca 40 cm lång. Vik sedan ihop den på längden så att den blir ca 5 x 40 cm.
Pensla på lite vatten och strö över solrosfrön och pumpakärnor.
Sätt nu ugnen på 275 grader och låt degen vila medan ugnen blir riktigt varm, ca 30 minuter. Låt en plåt stå i ugnen under tiden.
Ta ut plåten ur ugnen och ställ den på spisen.
Dela degen i små bitar med en degspade och lägg degkluttarna på den heta plåten. Eftersom plåten är varm fastnar inte bröden.
In i ugnen ca 15 minuter.
Ta ut bröden och låt dom svalna på galler!
Jätte enkelt och super gott!!
20130704-180800.jpg
Före ugn
20130704-180817.jpg
Efter ugn

20130704-180846.jpg
Frulle med nybakta frallor och Grannas äppeljuice. En bra start på dagen!

Annonser

Lämna gärna en kommentar!

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+ photo

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s