Rabarbercobbler

Cobbler är en blandning mellan smulpaj och sockerkaka. Första gången jag provade och det var riktigt mumsigt. Vi åt den med vispad grädde smaksatt med vaniljstång.
Rabarbern går att byta ut till vilken frukt eller bär man har hemma.

4-6 Portioner

400g Rabarber
3 msk Smör
4 msk Strösocker
2 krm Kardemummakärnor

100g Smör
1 dl Strösocker
1½ dl Havregryn
1 dl Vetemjöl
1 tsk Vaniljsocker
1 tsk Balpulver
1 Ägg
½ dl Grädde

Mandelspån

Skär rabarbern i bitar och stek lite snabbt i smör, socker och mortlad kardemumma. Lägg över rabarberfräset i en ungsform.
Vispa ihop smör och socker med en elvisp i en bunke. Blanda ihop alla torra ingredienser och vispa ner det i bunken. Vispa sist ner ägg och kaffegrädde till en slät smet. Klicka ut smeten över rabarbern och strö över mandelspån.
Grädda mitt i ugnen i 175C i ca 20 minuter tills smeten är lite gyllenbrun.

20130711-183504.jpg

Annonser

Lämna gärna en kommentar!

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+ photo

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s