Nattjästa frukostbröd

Detta bröd har jag lagat massor med gånger men i olika versioner. Denna gång med rågsikt, solrosfrön och pumpakärnor.

Du behöver:
1/4 paket jäst
4 dl kallt vatten
1 msk olja
1,5 tsk salt
Ca 5 dl rågsikt
0,5 dl solrosfrön
0,5 dl pumpakärnor
Sesamfrön, solrosfrön och pumpakärnor till topping

Gör så här:
på kvällen:
Rör ut jästen i det kalla vattnet.
Tillsätt olja, salt, fröna och mjöl.
Degen ska ha lös konsistens.
Sätt lock eller plastfolie över degen och in i kylen över natten
på morgonen:
Sätt ugnen på 250 grader.
Klicka ut degen i ca 10 bullar på bakplåtsklädd plåt.
Strö över lite frön.
Grädda mitt i ugnen ca 12 minuter tills de fått fin färg.
Låt svalna lite och duka upp med goda pålägg!

20130713-135129.jpg

Annonser

Lämna gärna en kommentar!

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+ photo

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s