Rabarber och jordgubbsmazarin

Denna kaka bakade jag häromdan, dock så blev den misslyckad… Fattade inte vad det var, men kom sen på att jag glömde vetemjölet i smeten, det är väl den som ”håller ihop kakan”. Min blev jätte lös…… Måste prova laga den igen, för smaken var det verkligen inget fel på!
Receptet har jag hittat i boken Caféliv på Åland.

20130715-095059.jpg

Dekorera kakan med färska jordgubbar och glasyr!

Pajbotten
3 dl mjöl
125 gram smör
1 msk mjölk
1 krm salt
1 msk socker

Blanda hastigt ihop alla ingredienser till pajbotten. Låt degen vila i 1 timme i kylen.
Kavla ut och fodra en forn som är 24 cm. Nagga degen med en gaffel och ställ pajformen i frysen 1 timme. Förgrädda pajskalet i ugnen på 200 grader ca 10 minuter.

Mazarinsmet
50 gram smör
1 dl socker
1 tsk vaniljsocker
2 ägg
200 gram mandelmassa
1 msk vetemjöl

Rör ihop smör, socker och vaniljsocker. Riv mandelmassan fint och blanda ihop. Vänd ner 1 ägg i taget.

Fyllning
2 rabarberstjälkar
0,5 liter jordgubbar
1 msk maizena
2 msk socker

Skala och skär rabarbern i bitar. Skär jordgubbarna i små bitar. Blanda maizena och socker, vänd ner rabarbern och jordgubbarna och lägg ner i det förgräddade pajskalet. Häll på mazarinsmeten. Baka i ugnen på 175 grader ca 30-35 minuter. Låt svalna.

Glasyr
1-2 tsk vatten blandas med 100 gram florsocker. Rörs ihop och ringlas över kakan. Garnera med jordgubbar och servera med vaniljglass.

Annonser

Lämna gärna en kommentar!

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+ photo

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s