Äppelkaka

Det är pippi på äppelrecept här just nu 🙂 Men det är ju så himla gott och man måste ju passa på medans det finns en massa goda åländska äpplen. Jag älskar blandningen äpple och kanel och det här receptet har jag hittat på Kryddburkens sida.

20130830-212320.jpg
Du behöver:
4-5 stora äpplen
3 msk socker
1 msk kanel
0,5 msk vaniljsocker

150 gram rumsvarmt smör
2 dl socker
3 ägg
3 dl vetemjöl
1 tsk bakpulver
0,5 dl mjölk
Gör så här:
Skala och skär äpplena i bitar, blanda med socker, kanel och vaniljsocker i en skål. Låt marinera en stund.
Vispa det rumsvarma smöret och sockret poröst. Ha i ett ägg i taget, vispa emellan.
Blanda mjöl och bakpulver och vänd ner i smeten. Sist i med mjölken.

20130829-160100.jpg
Häll smeten i en form med löstagbara kanter som täckts in med bakplåtspapper.

20130829-160147.jpg
Fördela äpplena och saften som bildats över smeten.
Baka i ugn 175 grader, ca 40-50 minuter.
Före servering blanda lite florsocker med vatten och ringla över kakan, avsluta att strö över lite pärlsocker.

Annonser

Lämna gärna en kommentar!

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+ photo

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s