Vaniljpannacotta med äppelkompott

Lillebror bor hos oss denna vecka då han är på PRAO, och nåt som han älskar är pannacotta. Därför blev det att laga dessert mitt i veckan, lite mitt i veckan lyx (passar bra nu i regnet…).

20130919-091903.jpg
Vaniljpannacotta med äppelkompott
Vaniljpannacotta
4 dl grädde
1 vaniljstång
0,5 dl socker
1,5 gelatinblad
Gör så här:
Lägg gelatinbladen i kallt vatten.
Dela vaniljstången och ta ur fröna, lägg i en kastrull med grädde och socker. Låt koka upp. Ta av från plattan.
Krama ur vattnet ur gelatinbladen och vispa ner i den varma gräddblandningen, rör tills det löst sig.
Häll upp i 4 skålar.
Låt svalna lite, sätt över lite plastfolie och låt stelna i kylen, minst 3 timmar.
Äppelkompott:
4 stora äpplen
0,5 dl socker
1 dl vatten
1 kanelstång
Gör så här:
Skala och skiva äpplet i små bitar. Lägg hälften av äppelbitarna i en kastrull tillsammans med sockret, vattnet i h kanelstången. Låt koka ca 15 minuter, så det blir mosigt. Lägg då i resten av äppelbitarna och låt koka ca 5 minuter.
Låt svalna.
Vid servering: Fördela en klick äppelkompott på pannacottan. Mums!

Annonser

Lämna gärna en kommentar!

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+ photo

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s