Ålandspannkaka

Fick mannagrynsgröt över och passade på att laga ålandspannkaka! Mums vad gott!

20131010-220945.jpg
Du behöver:
1 liter mjölk
1,5 dl mannagryn
1 dl vetemjöl
3 ägg
0,5-1 dl socker
0,5 tsk salt
2 tsk kardemumma
50 gram smör
Gör så här:
Koka upp mjölken och blanda i mannagryn och sjud ca 5 minuter tills det är en smidig gröt, låt svalna något.
Vispa äggen med socker och blanda i gröten.
Tillsätt mjölet, saltet och kardemumman (om smeten känns för tjock kan man blanda i lite mer mjölk).
Smörj en ungsform och häll i smeten.
Smält smöret och ringla över pannkakan.
Grädda pannkakan i 200 grader ca 40-60 minuter.
Låt svalna och servera pannkakan med vispad grädde och valfri sylt.

Annonser

Lämna gärna en kommentar!

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+ photo

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s