Mintkladdkaka

När jag hade börjat baka en mintkladdkaka igår så märkte jag att kakaon var slut, men som tur hade jag choklad hemma! Och lika bra blev det 🙂
Du behöver:
100 gram smör
2 ägg
2,5 dl socker
100 gram 70% mörk choklad
1,5 dl vetemjöl
0,5 tsk vaniljsocker
6 After Eight plattor
Gör så här:
Smält smöret. Blanda i chokladen och rör tills det smält.
Ha i äggen och sockret, rör ordentligt.
Blanda i mjölet och vaniljsockret. Häll smeten i en bakplåtspappersklädd form med löstagbara kanter.
Baka i ugn 175 grader, ca 15 minuter. Ta ut kakan och lägg på After Eight plattorna, baka ytterligare ca 2 minuter. (Kakan blev väldigt kladdig, om man vill ha den lite fastare så ha den inne några minuter till.)
Servera med vaniljglass!

Annonser

Lämna gärna en kommentar!

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+ photo

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s